EFT - Relatietherapie

Emotionally Focused Therapy

Voor wie is EFT relatietherapie?

Er kan een moment komen in jullie relatie dat de verbinding niet meer zo duidelijk aanwezig is. Mogelijk is er een stressvolle gebeurtenis geweest, zoals de geboorte van een kind, werkeloosheid of een overlijden. Voel je je eenzaam in je relatie? Voel je afstand of heb je juist het gevoel dat je nooit iets goed kunt doen? Zijn er ruzies of praten jullie helemaal niet meer met elkaar? Dan kan relatietherapie jullie helpen. 

Wat is EFT?

EFT is een wetenschappelijk onderbouwde vorm van therapie ontwikkeld door dr. Sue Johnson. Zij deed onderzoek naar stellen en zocht naar effectieve manieren om hun relatie te verbeteren en te herstellen. EFT stelt dat niemand gemaakt is om alleen te zijn, je in veilige aanwezigheid van een geliefde meer aan kunt en dat ieder mens zich goed voelt binnen een veilige en verbonden relatie. Lees hier meer over EFT.

Hoe ga ik te werk?

Intake

Tijdens de intake kijk ik met jullie naar jullie relatiegeschiedenis, de moeilijke momenten en hoe jullie daarmee om zijn gegaan, en de mooie momenten. Ook wil ik weten hoe jullie elkaar hebben leren kennen en waarom jullie voor elkaar gekozen hebben. 

Relatietherapie

Tijdens de therapie help ik jullie te begrijpen welke onderliggende emoties er onder jullie gedrag liggen. Ik leer jullie om te praten over jullie gevoelens en behoeften zonder in verwijten of zwijgen te belanden. Door jezelf en de ander beter te begrijpen, komt er meer plaats voor rust en verbinding.

In de verdiepende fase leren jullie om ook op moeilijke momenten, als je je onzeker voelt of niet lekker in je vel zit, verbinding te zoeken bij je partner.  

Wanneer (nog) niet?

EFT behandeling door mij kan niet als er op dit moment sprake is van vreemdgaan, huiselijk geweld, een verslaving of ernstige psychische problematiek.