Werkwijze en tarieven

Gratis kennismaking

Ik bied een gratis kennismakingsgesprek om te onderzoeken of wij samen een klik hebben en of wij met elkaar aan de slag willen. Dit gesprek duurt 15 minuten en is via (beeld)bellen. Dit gesprek kan zowel alleen als met partner(s) plaatsvinden.

Afspraak

Afspraken zijn mogelijk op dinsdag van 08.00-14.30 uur, woensdag van 18.30-21.30 uur en donderdag van 08.00-17.00 uur. Alleen bij hoge uitzondering (zoals militair op lokatie) kunnen afspraken op vrijdagavond of in het weekend gepland worden. 

Tarieven

Kennismakingsgesprek                                   — 15 minuten — gratis

Intake seksuologie individueel                      — 60 minuten — 80 euro

Intake seksuologie met partner(s)                — 90 minuten — 120 euro

Behandeling seksuologie individueel           — 45 minuten — 60 euro

Behandeling seksuologie met partner(s)     — 60 minuten — 80 euro

Intake EFT relatietherapie                              — 90 minuten — 120 euro

Behandeling EFT relatietherapie                   — 75 minuten — 100 euro

Kort consult (korte seksuologische vraag)   — 30 minuten — 40 euro

Toeslag avond (na 17.00 uur) en weekend                            — 10 euro

Intake

Het eerst gesprek na de kennismaking is de intake. Het kan zijn dat er nog een vervolggesprek nodig is, om duidelijk in kaart te brengen hoe ik jou of jullie het beste kan helpen. Het intakegesprek is bij voorkeur samen met je eventuele partner(s). Afhankelijk van jullie situatie plannen we ook nog een één-op-één gesprek.

Behandeling

Het doel van de behandeling is om jouw of jullie seksualiteit weer zo te vormen dat jullie er plezier aan beleven.
In de behandeling start ik met het geven van voorlichting en informatie. Daarnaast maak ik gebruik van oefeningen, ook voor thuis. Voor mijn behandeling maak ik gebruik van technieken uit de klassieke sekstherapie, cognitieve gedragstherapie, EFT (emotionally focused therapy) relatietherapie, geneeskunde, mindfulness en yoga en coaching. Ook werk ik met het Vat van zelfwaardering. Zo nodig kan ik medicatie voorschrijven.
Het aantal benodigde sessies is afhankelijk van jouw/jullie situatie. We bespreken ook samen hoeveel tijd er tussen de sessies zit, zodat je voldoende tijd hebt om de oefeningen en de geleerde vaardigheden in de praktijk te brengen.

Wanneer ik je niet kan behandelen

Het kan zo zijn dat tijdens het kennismakings- of intakegesprek duidelijk wordt, dat er psychiatrische problemen spelen waardoor de seksuologische therapie wordt bemoeilijkt. Dit zal ik dan met je bespreken en ik zal met je meedenken wie je beter kan helpen. Ik kan je dan niet of pas op een later moment zelf in behandeling nemen.

Praktische zaken

Wanneer je een partner (of meerdere partners) hebt, zie ik jullie het liefst samen. Ook al heeft een van jullie ‘het probleem’, jullie hebben er samen last van. Een intake seksuologische problemen of relatietherapie met 2 of meer duurt 90 minuten en kost 120 euro, ben je alleen dan duurt de intake 60 minuten à 80 euro. Een seksuologisch vervolgconsult met partner(s) duurt circa 60 minuten en kost 80 euro, relatietherapeutische vervolgconsulten duren 75 minuten en zijn 100 euro. Voor een individueel behandelconsult wordt 45 minuten ingepland à 60 euro. Heb je een korte seksuologische vraag, dan kun je een kort consult boeken à 40 euro. Consulten vinden plaats bij mijn praktijk op Kerkplein 1 in Herkenbosch (nabij Roermond) of via beeldbellen. Ik neem graag ruim de tijd voor je/jullie om tot de diepere lagen van je/jullie probleem te komen. Mocht je vragen hebben over de tarieven of is het financieel niet haalbaar, maar hebben jullie wel hulp nodig, neem dan gerust contact met mij op.

Beeldbellen

Het beeldbellen vindt plaats via een beveiligde online videoverbinding. Het is mogelijk om met meer mensen in te bellen. Dus ook als jij en jouw partner(s) op dat moment niet op dezelfde plaats zijn, kan een sessie wel samen plaatsvinden. Beeldbellen is net zo effectief als behandeling op locatie. Bijkomend voordeel is dat jij in je eigen vertrouwde omgeving zit en je geen reistijd hebt. Je bepaalt zelf of je het consult wil laten plaatsvinden in mijn praktijk of via beeldbellen.

Zorgverzekering

Behandelingen door een seksuoloog en / of relatietherapeut worden helaas niet vergoed door de zorgverzekeraar. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig.

Afzeggen

Afzeggingen tot 48 uur voor de afspraak zijn kosteloos. Wordt de afspraak niet of te laat geannuleerd, dan dient helaas een volledig consult betaald te worden.

Klachtenregeling

Indien je een klacht hebt over je behandeling of behandelaar dan dien je dit in eerste instantie met je behandelaar te bespreken. Wanneer dit niet tot het gewenste resultaat leidt, kun je contact opnemen met de klachtencommissie NVVS