Over mij

Arts seksuoloog Karen Willems

Mijn naam is Karen Willems (zij/haar), seksuoloog NVVS i.o., EFT-relatietherapeut, eigenaresse van Seksense en huisarts. Naast mijn werk als medisch seksuoloog en relatietherapeut bij Seksense, werk ik als waarnemend huisarts in Medisch Centrum Sint Odiliënberg. 

 

Behandeling van seksuele problemen

Seksualiteit vind ik ongelofelijk boeiend. We hebben bijna allemaal seks, maar we doen het allemaal anders. Seks heeft te maken met wie je bent als mens, met je opvoeding, de cultuur waarin je opgegroeid bent, met je lichaam, je genen, je hormonen, je geloof, je partner(s), je opleiding. 

Als seks goed gaat, sta je er waarschijnlijk niet veel bij stil. Maar als je problemen hebt op seksueel gebied, kan dit grote invloed hebben op je relatie en je welzijn. Als arts en seksuoloog vind ik het een uitdaging om jou te helpen zoeken naar de puzzelstukjes die nodig zijn om je seksleven weer op het juiste pad te krijgen.

Praten over seks

Al van jongs af aan praat ik graag over seks. Praten over seks is iets wat niet voor iedereen vanzelfsprekend is, maar je kunt het leren! Lezen over seks kan hierbij helpen; mijn persoonlijke favorieten zijn ‘Kom als jezelf’ van Emily Nagoski en ‘Seks! Een leven lang leren’ van Ellen Laan en Rik van Lunsen. Ook een serie op Netflix zoals ‘The principles of pleasure’ kan ik je van harte aanraden!

Open-minded

Ik vind het heel belangrijk om op een niet-veroordelende manier met seksualiteit om te gaan. Ieder heeft zijn eigen voorkeuren en beleving van seks en relaties en jouw manier is OK! Daarom vind je in mijn praktijk altijd een open-minded en inclusieve houding.

Ruimte voor seks, ruimte voor jezelf

Ook voor mij is (zin in) seks niet altijd vanzelfsprekend. De grootste uitdagingen had ik rond de zwangerschappen, bevallingen en de babytijd. Ik vond het moeilijk om mezelf nog als seksueel wezen te zien toen ik volop in de moederrol zat. Bij ieder mens is seks vaak het eerste wat van de tafel valt, als de andere dingen in het leven prioriteit krijgen. Om ruimte te hebben voor seks, is het belangrijk om ruimte te maken voor jezelf.

Ontwikkeling als arts-seksuoloog en relatietherapeut

Ik blijf mezelf altijd ontwikkelen. Ik ben lid van de NVVS (Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie) en EFT.nl, volg supervisie en intervisie, en neem deel aan congressen en (na)scholingen.

Meer over mij

  • Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen van 5 en 8 in Roermond.
  • Onze 2 katten heten Choco en Ruby.
  • Sporten en yoga zijn mijn ontspanning. Elke week volg ik een aerial silks les en thuis beoefen ik een combinatie van calisthenics, krachttraining, flexibiliteit en yoga. 
  • Ik heb de opleiding tot yogadocent gevolgd. Wist je dat yoga en mindfulness ook kunnen helpen in je seksleven?
  • Ik houd heel erg van lezen. Natuurlijk alles over seksualiteit, maar ook fantasy en crimi’s lees ik graag.
  • Ik vind het heerlijk om te luisteren naar podcasts en luisterboeken. 

“Sex is an emotion in motion.”

Mae West

Heb je vragen over seksualiteit waar ik je mee kan helpen? Denk je dat er meer te halen is uit jouw seksleven? Ervaar jij problemen op seksueel gebied? Wil jij ook je beste seksleven beleven? Loopt je relatie niet lekker? Of wil je juist problemen voorkomen?

 

 

Vertel me jouw verhaal in een gratis kennismakingsgesprek, zodat we samen kunnen bepalen of en hoe ik jou het beste kan helpen.